1964-01

Discover our story

Meer dan een halve eeuw lang stonden drie generaties klaar om de lekkerste chocoladeproducten aan te bieden, vooral aan de Belgische consument. Nu start er een nieuw hoofdstuk, waarin we de export stimuleren om onze verfijnde producten aan de wereld voor te stellen.

antwerpen

1964

Confiserie Elise werd opgericht in 1964 in Antwerpen door Elisabeth Michiels en Alfons Van den Broeck. In die tijd werden er vooral marsepeinproducten en gechocolateerde marsepein gemaakt, die met de grootste zorg manueel werden afgewerkt.

sint-gilis

1993

In 1993 verhuisde de derde generatie de firma naar Sint-Gillis-Waas en zetten Patrick De Smet en Katerien Alibertis de traditie van vakmanschap en kwaliteit succesvol verder.

fabric

1980

Vanaf 1980 kwam de focus vooral te liggen op andere chocoladeproducten zoals studentenhaver, oranjerepels … en pralines.

2016

Eind 2016 wordt de firma verkocht aan Yves Servotte die in samenwerking met het Elise team de firma naar een nieuw hoofdstuk brengt, en dit via een doorgedreven productinnovatie en internationalisering.

Artisanale Productie

Confiserie Elise is ook vandaag nog een producent die op ambachtelijke wijze met zuivere en natuurlijke ingrediënten de verschillende chocoladeproducten vervaardigt. De chocolademassa bestaat enkel uit zuivere cacaoboter en is niet versneden met andere vetten.

De producten worden door handenarbeid met de nodige subtiliteit afgewerkt. Iedere productiebatch wordt tailormade aangepakt en onze vullingen worden door de “maître chocolatier” persoonlijk samengesteld en goedgekeurd.

Daarnaast verloopt onze productie volgens HACCP-standaarden en zijn we sinds een paar jaar IFS-gecertifieerd. Onze kleinere batches laten toe om zeer flexibel in te spelen op wensen van de klant.

brussels

Belgian Chocolate

Confiserie Elise bevestigt dat zij enkel met Belgische chocolade werkt en de Code desbetreffend ondertekend heeft. Belgische chocolade betekent dat het volledige productieproces van vermengen, verfijnen, concheren op Belgische bodem is uitgevoerd en dat de verdere verwerking van de chocolade in de Elise-producten enkel in België heeft plaatsgevonden.

I actually fell for you before

I even realized I did


An anonymous Elise chocolate lover

Charming Chocolates

Chocoladeproducten charmeren sinds jaar en dag de smaakpapillen van consumenten wereldwijd. Oorspronkelijk bij de Centraal-Amerikaanse culturen van de Azteken en Maya’s vele eeuwen terug, vandaag op haast alle plaatsen in de wereld.
Maar voor Elise betekent chocolade als genotsmiddel meer dan enkel smaaksensatie. Het product moet de consument ook een warm gevoel geven. “Good for body & soul”.
En dat doen we via ons engagement voor een duurzame toeleveringsketen voor bepaalde van onze producten zoals het Elisette gamma en de LovUbox. Doel is dit initiatief stap voor stap uit te breiden naar ons volledige gamma. Wij staan hierbij een stuk van onze winst af door heel specifiek deel te nemen aan het ‘Cocoa Horizon’-programma en hierbij in te zetten op projecten voor de cacaoboerinnen. Opdat zij door een eerlijke prijs en bijkomende ondersteuning hun lokale activiteiten beter kunnen ontwikkelen.

Ons project in Oupoyo

Meer concreet steunen wij een project in Ivoorkust in het dorp Oupoyo. Daar worden 7 cacaoboerinnen gestimuleerd in hun ondernemerschap en krijgen hiervoor een gerichte opleiding. Zij worden opgeleid om de opbrengst van hun grond te verbeteren door met ‘combinatieteelt’ te werken. Dit geeft hen een stabieler inkomen het ganse jaar door en bijkomende middelen om hun kinderen naar school te sturen.

Onze oprichtster was een vrouw. Vandaag willen wij ons steentje bijdragen om vrouwelijk ondernemerschap in de cacaoplantages te ondersteunen
Chocolates charming the body & soul …